Amsterdam är en vacker stad som ligger i provinsen Noord-Holland och räknas som Nederländernas största stad. Det bor omkring 1 miljon innevånare i Amsterdam och staden är bland att känd för sin arkitektur, kultur och har en mångfald på hela 50 % av utländsk befolkning.

Flytta till Amsterdam

Att bo i Amsterdam kan vara givande och det finns mycket att se och uppleva. Bor man redan i ett annat EU-land så behövs det inget visum för att bosätta sig i denna unika stad. Har man ett medborgarskap från annat land utanför EU gäller de generella reglerna att ansöka via landets migrationsverk. Ska man hitta en lägenhet i Holland, kan man söka på den stora hemsidan Funda.nl som är Hollands stora sajt för alla samlade hyresrätter, bostadsrätter eller hus. Man kan även söka bostad på hemsidor som Nestpick, Onlyexpats, Kamernet, Housinganywhere eller Regionapartments. Bostadsmarknaden i Amsterdam kan vara tuff, så det gäller att vara ute i god tid för att leta lägenhet innan man flyttar till Holland. Man kan även vända sig till speciella bostadsföreningar som tillhandahåller en bostad baserad på inkomst. Eftersom de billiga lägenheterna har långa bostadsköer, kan det vara smart att ställa sig i kö och under tiden hyra i andrahand.

Om man bor i Sverige och vill flytta till Amsterdam om några år, hinner man planera bättre och bygga upp en bra ekonomi innan flytten. Äger man ett företag i Sverige kan man bygga företaget och tjäna in bra med pengar innan man uppfyller drömmen om Amsterdam. Ett företag kan ibland behöva ett startkapital eller att man behöver ekonomisk hjälp. Då kan man med fördel ta ett företagslån via Qred.com utan bindningstid och inga dolda avgifter! När man väl flyttar till Amsterdam, är det viktigt att se till så att man har ett jobb där som väntar, eller att man har ett bra startkapital med sig för en trygg grund.

Fördelar med att bo i Amsterdam

Många kan tro att Amsterdam är en otrygg stad då till exempel cannabis är legalt på gator eller caféer. Men faktum är att Amsterdam räknas som en av världens säkraste städer. I Amsterdam har man en öppen famn till många kulturer och välkomnar mångfald. Klimatet liknar Medelhavet då vintrarna är milda och man kan få riktigt varma somrar. I Amsterdam finner man god och varierande mat då staden har en lång historia av koloniala intressen, samt många etablerade matkulturer från världen över. I Amsterdam finner man även spännande och rolig shopping, många vackra, anrika kulturplatser och härliga klubbar. Med en god planering och vilja, kan Amsterdam vara ett riktigt bra val av stad om man vill flytta!