Det finns mycket som är fantastiskt med Nederländerna och Amsterdam. Har du inte varit där så är det hög tid att åka dit och uppleva denna stad. Den fina floden Amstel flyter genom hela staden och ger ett lugnt intryck och att bara sitta med en kaffe i handen på ett lugnt kafé och titta ut över Amstel är fantastiskt. Det finns också flera museer som kan vara värda att gå på som till exempel Anne Frank-museet eller Madame Tussaud. Amsterdam är också känt för att vara en väldigt bra partystad så tycker du att det är roligt så kan du ha många roliga kvällar i Amsterdam. Det är också en väldigt bra stad att bo i av många anledningar

Det är enkelt att flytta till Amsterdam och som EU-medborgare behövs inget visa utan det är bara att flytta dit och söka jobb. Då kan du verkligen suga in atmosfären och hitta dina smultronställen i staden. Du får räkna med att det är många som kommer vilja besöka dig då Amsterdam står högt upp på många svenskars lista över ställen att besöka. Ska du stanna i mer än 4 månader så måste du registrera dig i deras folkbokföring. Det är för att de ska veta hur många som bor i staden permanent.

Som alla storstäder så finns det skillnader i de olika stadsdelarna och hur det är att leva där. Vill du bo så centralt det går så kan du bo i det som kallas centrum, logiskt nog. Det kommer att vara dyrt dock och du får räkna med mycket folk alltid. Ett område som är populärt och nära centrum heter Jordaan och har många fina kaféer och klassas som ett hippt område. Vill du bo nära muséer så är det Plantation du ska bo i. Där finns de flesta populära sevärdheterna.