Om du är vegan och ska flytta ner till Amsterdam undrar du säkert var du kan hitta de bästa veganska restaurangerna. Det kan vara lite knepigt att flytta till en ny stad när du har speciella kostpreferenser och det kan ta lite tid innan du hittar rätt. Dock kan du känna dig lugn med att Amsterdam är en stad med ett stort veganskt utbud. Här får du tips på några av de bästa restaurangerna i staden.

Vegan Junk Food Bar

En av de absolut mest kända veganska restaurangerna i Amsterdam. Ett besök här är en upplevelse utöver det vanliga. Hit kan du även ta med vänner och familj som inte äter vegansk kost i vanliga fall. I restaurangen har de gjort sina egna varianter på klassiska nederländska rätter som till exempel frikadeller. Dessutom hittar du veganska hamburgare och korvar på menyn. Detta är en ganska ny restaurang som öppnade 2017 men den har redan gjort stort väsen av sig. Trots sitt rykte är priserna inte högre än våra andra alternativ vilket är ett stort plus i kanten.

Koffie ende Koeck

Om du vill besöka ett veganskt café är ett detta ställe ett riktigt bra alternativ. De serverar både frukost, lunch och en massa godsaker. Du kan till exempel njuta av en härlig croissant med veganska tillbehör eller varför inte en muffins? Detta ställe har varit öppet sedan 2014 och skapat sig en stabil kundkrets sedan dess.

Oliver Green

Du som gillar att leva hälsosamt kommer att älska det här stället. De serverar en uppsjö av hälsosamma juicer, acai-bowls och mackor. Allt är helt växtbaserat och du kan även se näringsvärdet på alla rätter på menyn. Detta är också en ganska ny restaurang som öppnade under 2019. Den ligger i Östra Amsterdam och är riktigt mysig att fördriva några timmar på.