Idéer om att flytta uppstår lätt om du bor i ett slitet hem i behov av underhåll eller renovering. Faktum är att din bostads sanna karaktär kan ligga dold bakom slitna golv och flagnad färg. Lyckligtvis har du tillgång till golvslipning i Bromma och Stockholmsområdet som kan återuppliva hemmet. Det finns goda möjligheter att sätta din prägel på golvet genom golvslipning och behandling. Även om du lyckas återuppliva ditt hem till sin forna glans och göra det trivsamt är det ingen dum idé att flytta. Du kan alltid återvända efter några år. Du behöver inte heller flytta långt för att uppleva en annan kultur och språk. På detta vis kan du kontrollera hur väl ordspråket ”Borta bra men hemma bäst” stämmer in!

Om du har planer på att flytta är Amsterdam ett bra alternativ av många olika anledningar. Den främsta anledningen till att flytta till Amsterdam är stadens utmärkta livskvalitet. Det har en härlig och säker miljö med lite föroreningar och trafik. Inte minst kommer du beundra stadens speciella atmosfär med alla sina vackra kanaler. Dock är detta bara ett axplock av vad som gör Amsterdam till en så fantastiska stad. Härnäst presenteras fyra anledningar till att flytta till Amsterdam:

  • Har en rik och varierad kultur.
  • Är kända för sin avslappnade och öppensinnade livsstil.
  • Är en av världens mest cykelvänliga städer.
  • Har en lättsam och ungdomlig atmosfär.

Läs vidare!

Topp 4 fördelar med Amsterdam

1. Har en rik och varierad kultur. Ungefär hälften av befolkningen har inte holländsk bakgrund i Amsterdam så om du värdesätter en varierande kultur är detta goda nyheter. I själva verket är Amsterdam en stad med invånare från flest länder i världen. Du kommer lägga märka till detta när du ser på stadens utbud av restauranger.

2. Är kända för sin avslappnade och öppensinnade livsstil. Holländarna är kända för sin avslappnade attityd och sin öppensinneliga inställning till saker och ting. Deras motto är därför föga förvånande ”leef en laat leven” som betyder leva och låt leva.

3. Är en av världens mest cykelvänliga städer. Amsterdam är staden där du hittar fler cyklar än bilar. Detta gör staden till miljövänlig stad med tanke på rådande utmaningar med klimatförändringarna som mänskligheten står inför. För närvarande sker två tredjedelar av alla transporter på cyklar och det är knappt 20 procent som kör bil dagligen. Amsterdams långsiktiga mål är att bli en bilfri stad med obefintliga utsläpp.

4. Har en lättsam och ungdomlig atmosfär. Atmosfären i Amsterdam är trots sin anrika historia och vackra arkitektur en ungdomlig atmosfär. Till exempel hittar du i mindre stadsdelar som Jordaan oslagbara kaféer och lättsamma människor.

Borta bra men hemma bäst

Möjligheten att kunna flytta och bosätta sig var som helst i världen berikar våra liv. Med tanke på att människor är anpassningsbara kan vi snabbt anpassa oss till nya platser. Å andra sidan finns det få saker som slår känslan av att komma tillbaka till sina hemtrakter. Därför inser många värdet av att återuppliva sitt gamla hem med golvslipning, målning och tapetsering. Kika in hos K3 Golv som är en ideal kandidat för denna typ av arbete. K3 Golv har nämligen lång arbetslivserfarenhet och flexibilitet som säkerställer bästa resultat.