Amsterdam är en fantastisk stad där det finns många olika sevärdheter. Förutom museer och historiska platser bör man besöka de otroliga marknaderna som finns i Amsterdam. Albert Cuyp market är en välkänd marknad som har mycket att erbjuda. Tusentals människor besöker marknaden varje dag och lördag är den mest välbesökta dagen i veckan. Marknaden startade år 1904 och i nutid finns över 300 stånd där det erbjuds allt mellan frukt och elektronik. Det finns även produkter från andra länder vilket ger marknaden en mångkulturell ställning. En annorlunda marknad är även Floating Flower Market där man kan köpa blommor som finns på flottar i vattnet.

Waterlooplein Market är en loppis

Bland de bästa loppisarna i Europa är Waterlooplein Market som finns i Amsterdam. Här kan du fynda många olika saker. Här finns över 300 marknadsstånd med vinylskivor, skor, kläder, konst, elektronik, fotografier och mycket mer. Historiskt sett har marknaden anor från 1893 men efter andra världskriget bildades marknaden som den är idag, först som en vanlig basar men sedan blev det till en marknad för hippie-kulturen under 60-och 70-talen. Marknaden är välbesökt och det kan bli ganska trångt men du har stor chans att hitta fynd på denna loppis. Marknaden är öppen sex dagar i veckan men stängd på söndagar.

Smultronställen i Amsterdam

Om du har beslutat dig för att besöka Amsterdam eller möjligtvis bosätta dig här, kommer du hitta många smultronställen. Det finns något för alla i denna stad. Om du har lust att gå till nattklubbar finns här ett av världens bästa nattliv. Om du vill ta det lugnt och njuta av tulpaner eller annat vackert finns det många möjligheter till det. Kanalerna låter dig exempelvis njuta av dem från en båt, eller så kan du hyra en cykel för att se staden på två hjul. Om du har bott här i staden ett tag lär du dig snart att hitta just dina smultronställen, som inte är fulla av turister utan är mer för lokalbefolkningen.