Förutom att Amsterdam är en väldigt vacker stad att vistas i är den ett Mecka när det kommer till shopping. erbjuder en möjlighet att göra riktigt fina inköp. Det här är en stad där man både kan hitta kedjor och små och mer lokala butiker. Här kan man hitta antika fynd, liksom det senaste i modeväg. Den här staden erbjuder butiker till alla sorts konsumenter. Oavsett om man vill handla dyrt eller billigt är det väldigt enkelt att hitta marknader och butiker som passar ens smak. Vad man än letar efter är det sannolikt att man kan hitta det i Amsterdam. Här finns de flesta välbekanta butikerna vi känner igen hemifrån likväl som nystartade holländska butiker som säljer produkter från framstående holländska designers. Oavsett var i staden man befinner sig finns det alltid någon form av shopping man kan göra. Butikerna har oftast liknande öppettider som hemma i Sverige, så det finns gott om tid att göra sina inköp.

Köp begagnat och holländska delikatesser

Amsterdam är en perfekt stad om för den som tycker om vintage och second hand. Runt om i staden finns det många butiker, både mindre och större, där man kan hitta plagg som är omöjliga att få tag på i vanliga affärer. Vill man hitta lite mer unika butiker där antikviteter och vintage kläder säljs kan man leta sig till Spiegelkwartier, som ligger på promenadavstånd från Rijksmuseum. Runt om i staden ordnas det varje vecka olika marknader. De är ofta inriktade på ett speciellt tema, exempelvis antikviteter, mat och dryck eller konst. Några marknader värda ett besök är Noordermarkt, Market on Plein, Boerenmarkt och Boekenmarkt Oudemanhuispoort. På den sistnämnda är det främst litteratur och böcker som säljs. Om man bor i Amsterdam kan man shoppa hur mycket som helst utan att behöva tänka på moms eller tullavgifter. Är man däremot i Amsterdam på semester och tänker köpa med sig exempelvis dryck hem behöver man ha koll på införselregler i EU, så man inte råkar ut för att ens inköp konfiskeras.

De största shoppingkvarteren

Vill man göra lite lyxigare shopping och njuta av större kedjor och dyrare märken kan man ta sig till de större shoppinggatorna. Nieuwedijk är en av de längsta, över en kilometer lång, och går från centralstationen till Damtorget. På den här gatan finns också flertalet kända museum och andra sevärdheter. Om du vill köpa produkter från designers skall du söka dig till P.C. Hooftstraat. Här finns de mer exklusiva butikerna uppradade efter varandra, och man kan hitta både Gucci, Cartier och Oger på gatan. I staden finns det också flertalet shoppingcenter som ligger centralt, vilket är tacksamt för den som vill ha allt samlat på ett ställe. Den största heter De Bijenkorf och ligger intill Damtorget. Om man någon gång får en möjlighet att göra shopping i Amsterdam skall man ta vara på den möjligheten. Utbudet är stort både kring kläder, godsaker och prylar. Behöver man hjälp med att finansiera sina inköp kan man vända sig till onea. Då behöver inte plånboken stoppa shoppingen.