Något som är viktigt för de flesta unga människor som överväger att flytta till en ny stad är att det finns ett levande och brett nattliv där. De som har tänkt flytta till Amsterdam behöver inte oroa sig, då Amsterdam har lika många barer och nattklubbar som staden har kanaler, och de är så varierande att alla kan hitta sitt favoritställe. Här finns allt från små, mysiga barer till stora, moderna nattklubbar. Om du bor i Malmö och funderar på att flytta, till Amsterdam eller någon annan stad, och behöver hitta en bra flyttfirma i Malmö, kan du gå in på Flyttfirma.nu.

Barerna i Amsterdam kallas för caféer, och de mest typiska för staden kallas Bruine Kroeg, alltså bruna caféer. Dessa har en mer traditionell och gammaldags atmosfär, och brukar också ha ett lite äldre klientel. Det finns gott om bruna caféer runt torget Leidseplein, som är ett av flera centrum för Amsterdams nattliv. Om somrarna har dessa barer normalt uteserveringar, och det är en mycket vanlig syn på torget om sommarkvällarna att dessa terrasser och uteserveringar är fullpackade med människor som dricker vin och öl.Leidseplein

En annan plats i Amsterdam där nattlivet koncentreras är torget Rembrandtplein. Rembrandtpleins status som nattlivscentrum började redan under tidigt 1900-tal, då konstnärer, unga och arbetare lockades till torget. På båda dessa torg ligger barerna och nattklubbarna så nära att man enkelt kan hoppa från ställe till ställe tills man hittar ett som faller en i smaken. Vilka ställen som är mest trendiga varierar, men några säkra kort är Escape, Air, John Doe och Club Abe. Den förstnämnda, Escape, är en av Amsterdams största nattklubbar, och här finns tre olika barer och rejäla dansgolv där alla som vill släppa loss får plats. Om man vill komma bort från de mest ”hippa” ställena, till barer och klubbar med lite mer avslappnad stämning, ska man söka sig bort från torgen och gå till de barer som ligger längs med kanalerna, och de längre bort från stadens centrum.

Ytterligare en plats att besöka nattetid i Amsterdam, särskilt om man vill uppleva stadens HBTQ-kultur, är Reguliersdwarsstraat. På denna gata samlas Amsterdams HBTQ-klubbar och -nattliv.