Amsterdam är en av Europas vackraste städer och man behöver inte vara turist för att utforska och uppskatta stadens alla sevärdheter. Det kostar en slant att ordna med flytten hit samt att möblera den nya bostaden, men det är det väl värt.

Shopping

Att inreda sitt nya hem i en metropol som Amsterdam är en unik möjlighet att hitta både inspiration och nya möbler. Staden är till bredden fylld med antikviteter och kuriosa. En del av shoppinggatorna i centrum är dessutom stängda för biltrafik. Staden myllrar av liv och rörelse och utbudet av affärer och butiker är stort. Om man letar efter ett trendigt soffbord kan man vända sig till boconcept.com som dessutom erbjuder upp till 15 % rabatt på beställningen om man använder deras smarta inredningsservice. I den unika butiken 360 volt kan man komplettera med vackra vintage industrilampor som har restaurerats och renoverats för att återfå sin forna glans. I Amsterdam kan man mixa och matcha precis som man vill.

Nieuwedijk är en av många kända shoppinggator och stråk där man kan hitta alltifrån böcker till musik, sportartiklar och skor. Det finns också gott om härliga små caféer och restauranger där man kan ta en fika eller äta lunch. Amsterdam har också en hel del praktiska och berömda gallerior som kan vara väl värda ett besök för den som har tid att utforska staden i lugn och ro. De Bijenkorf, Bikupan, ligger vid det vackra Dam-torget och här finns ett brett utbud av olika sorters butiker och varor från världens alla hörn. Varför inte varva shopping med sightseeing? Det finns alltid något nytt att upptäcka i Amsterdam.

Sevärdheter

När man väl har bosatt sig i Amsterdam finns det ett stort utbud av kulturella och imponerande sevärdheter att ta del av. Turister flockas till staden för dess berömda kanal, Red Light District och dess många museum. De flesta har hört talas om Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Anne Franks hus och mycket mer. Här finns också mängder av arkitektoniska byggnader som den antika kyrkan Oude Kerk. Många muséer bjuder också på överraskningar. Förutom att njuta av Van Goghs självporträtt och färgstarka målningar kan man besöka museet på fredagkvällar då det håller öppet till klockan 22, med bland annat bar, live musik och DJ.

Kanalerna

Amsterdam är en stad som klär i alla årstider. Både vår, sommar, höst och vinter glittrar kanalerna, och gavelhusen sträcker ut sig i solen. Under vår och sommar är blomsterprakten både färgsprakande och unik, men även hösten klär denna arkitektoniska stad med sina varma röda toner. Det finns totalt 100 kilometer kanaler i denna stad som kan utforskas via båt. Man kan också promenera eller cykla längs kanalerna som sjuder av liv och husbåtar under sommarhalvåret.